Wat we doen

SELL staat voor het spuitgieten van kunststof producten. Plastic. Daar hebben we verstand van en ervaring in. Al meer dan 25 jaar. We verzorgen het gehele proces van eerste idee tot en met de aflevering van het door u gewenste product. Vol overtuiging en met visie.


Productie+

SELL doet bij voorkeur meer dan ‘zomaar’ produceren voor haar klanten. Ook de eindgebruiker mag prominent in beeld. Op productieniveau zijn we een tactische partner. We regelen het voor onze klanten. Op ontwerp- en ontwikkelniveau zien we onszelf als een strategische partij. We focussen daarin ook op het gebruiksgemak en -plezier van het totaalproduct en de uiteindelijke consument. Hoe klein ons aandeel ook is. We werken graag samen met onze opdrachtgever, ten behoeve van diens tevreden klant.

Innovatie & Productontwikkeling

Vernieuwen is voor ons dagelijks werk. Het optimaliseren van processen, producten en producties is het fundament van onze marktpositie en reputatie. En het is onze overtuiging; het kan altijd slimmer, beter en mooier. Ontwikkelen en vernieuwen doen we dus samen in opdracht én op eigen initiatief. Het garandeert onze opdrachtgevers altijd de beste kennis, cases en oplossingen.

Spuitgieten

Ons machinepark levert optimale flexibiliteit in productiecapaciteit, voor grote of kleine oplages en producten. De juiste machines voor de beste kwaliteit staan klaar, met een sluitkracht van 50 tot 1.200 ton en een shotgewicht tot 13 kg. SELL kan zowel 1 als 2 componenten spuitgieten en In-mould labelling. (IML)

Matrijzen

Met genoegen verzorgen we in eigen beheer de aanmaak en het onderhoud van uw matrijzen. Uw matrijzen bewaren we in onze brandvertragende matrijzenkluis.

Projectbegeleiding

SELL stimuleert eigenaarschap bij haar medewerkers, ofwel de overtreffende trap van verantwoordelijkheid. Dat is niet alleen voelen, maar ook handelen. Zowel voor en door individu, als voor het geheel. Goede projectbegeleiding is noodzaak, met eigenaarschap is het gegarandeerd. Altijd en overal, hands on en planmatig. Gevolgen zijn maximale resultaten, snelle levertijden, minimale verspilling en hoge kwaliteit. En optimaal rendement.

Voorraadbeheer & Logistiek

Slim werken betekent ook iets voor logistiek en voorraad. SELL garandeert u de beste relatie tussen levertijd en benodigde voorraad, ten behoeve van uw optimale bedrijfsproces. Zowel een efficiënte logistiek en doorstroom, als uw liquiditeitspositie en bewegingsvrijheid zijn hierbij gebaat. Onze calculaties, automatisering, ervaring, productie, logistiek en magazijn van circa 3.000 palletplaatsen maken dit mogelijk. ‘Pro-Actief voorraadbeheer’ noemen we het.