Duurzaamheid

Verantwoord ondernemen betekent voor ons het dagelijks handelen vanuit de optimale combinatie van de juiste materialen, middelen, maatregelen en mindset. In alles dat we doen.


Koeling en warmte

Voor de koeling van ons machinepark en kantoor gebruiken we als basis de temperatuur van de buitenlucht. Daarnaast maken we gebruik van energiezuinige en efficiënte drycoolers en chillers. SELL produceert warmte-neutraal. De warmte die ontstaat door ons machinepark voeren we terug naar onze werkruimtes. Dit bespaart 40% energie op conventionele temperatuurbeïnvloeding.

Licht

Daglicht is de basis binnen ons bedrijf. Waar nodig lichten we bij middels LED en energiezuinige TL-verlichting. Door dit maatwerk besparen we 70% energie op licht.

Electriciteit

SELL maakt gebruik van gecertificeerde, groene elektriciteit.

Hergebruik(te) grondstoffen

We proberen ons productie-afval zoveel mogelijk in te zetten als grondstof en maken waar mogelijk gebruik van eerder gebruikt materiaal (regranulaat, reciclaat). Dit doen we zonder concessies aan de kwaliteit van het eindproduct.

Machines en automatisering

Optimale afstemming tussen mens, machine en automatisering garandeert een efficiënt en energiezuinig productieproces. SELL werkt uitsluitend met energiezuinige, up-to-date machines en een computergestuurde, centrale aanvoering van grondstoffen. Daarnaast voorkomt een schone werkplek verspilling van tijd, aandacht en materialen.

Veiligheid en plezier

Wij koesteren ons team, en stimuleren een prettige en veilige werkomgeving die bijdraagt aan gemotiveerde, betrokken en gezonde medewerkers. Mensen die op elkaar en zichzelf letten, en die al jaren met trots bij ons werken. Het spreekt voor zich dat we ons volledig conformeren aan alle gangbare milieuvoorwaarden, regels, certificaten en wetgeving.